Puni entuzijazma idemo u Manilu

Petrušev

PetruševFoto: FIBA

Najbolji pojedinci na generalnoj provjeri Srbije pred početak Mundobasketa bili su Filip Petrušev i Aleksa Avramović koji nakon utakmce protiv Brazila očekuju dobar start u Manili.

Odličnu partiju pružio je kapiten Partizana na ovoj utakmici, a na svom kontu na kraju meča imao je 14 poena.

„Vrlo kvalitetne dvije provere – protiv Kine i otvaramo Mundobasket, a Brazil znamo koliko je kvalitetan i kakve rezultate imaju u Južnoj Americi. Brazil ima sjajnu spoljnu liniju, sadašnje i bivše NBA igrače. Kaboklo je odličan centar“, rekao je Avramović.

U drugom poluvremenu pokušavali su Brazilci da se vrate u meč, a ulogu lidera nakon izostanka Bogdanovića i Milutinova preuzeli su Avramović i Petrušev.

„Mi smo podigli nivo agresivnosti u odbrani – jesmo primili 85 poena, bilo je propusta i padova, ali generalno je intenzitet na turniru bio na visokom nivou. Sada smo bez dvojice najboljih igrača Bogdana i Milutinova izneli ovu utakmicu – puni entuzijazma putujemo u Manilu“, rekao je Avramović.

Filip Petrušev je bio najefikasniji u trijumfu nad Brazilom sa 17 poen, a u odsustvu Milutinova doskorašnji centar Crvene zvezde Meridianbet je odlično iskoristio minute.

„Dobar turnir za nas, dvije pobjede. Mislim da smo podigli formu u odnosu na turnir u Grčkoj. I dalje imamo nekoliko stvari da korigujemo pred start Mundobasketa, ali mislim da smo izgledali dobro, pogotovo u prvoj utakmici. Danas smo bili nekompletni. Ono pravo tek predstoji, bićemo najbolja verzija sebe u Manili“, ističe Petrušev.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards