Ronaldo i Juventus idu na sud

ronaldo

ronaldoFOTO: REUTERS/Massimo Pinca

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo odlučio je da započne sudski postupak protiv svog bivšeg kluba – Juventusa, kako bi povratio plate koje su mu bile zamrznute usled Covid 19 virusa.

Portugalac želi da povrati primanja koja su ostala na čekanju tokom Covid perioda – mjesečne uplate koje u njegovom slučaju iznose značajnu sumu od 19,9 miliona eura neto zarade.

Nakon što je zatražio dokumente od tužilaštva u Torinu, kao što je uradio Dibala, koji je, međutim, postigao dogovor s klubom da naplati svojih oko 3 miliona zaostalih plat, Ronaldo je odlučio poduzeti pravni postupak. Fudbaler koji je sada angažovan u Saudijskoj Pro Ligi, želi da uzme novac koji je pristao da ne uzima odmah tokom karantina.

Nakon što je fudbal bio zaustavljen na 105 dana, od 9. marta do 22. juna 2020., dozvoljen je prvi nastavak bez prisustva javnosti na stadionu, što je povećalo poteškoće klubova zbog nedostatka prihoda na blagajni. Juventus je u Covid eri napravio dva važna poteza u vezi sa platama igrača, 2020. i 2021.godine.

Prva inicijativa je bila kolegijalna i podjednako se ticala cijele grupe tima plus trenera koji je vodio klub te godine, a o drugoj se razgovaralo pojedinačno sa svakim igračem kroz pratnju. Kristijano Ronaldo je dobio sezonsku platu od 31 milion eura neto od kluba i nekoliko zamrznutih mjeseci koja mu još uvijek nisu isplaćena, a predstavljaju značajnu svotu pa će se Ronaldov advokatski tim pozabaviti tim problemom u narednom periodu.

Author: Ethan Edwards