ROSI POČASNI GRAĐANIN TAVULJE: Uručeni mu ključevi kapije

rosi

rosiIzvor: Twitter

Velika žurka priređena ja devetostrukom šampionu svijeta Valentinu Rosiju u njegovoj rodnoj Tavulji u čast uručenja ključeva tog gradića poznatom trkaču.

Ceremonija je prvobitno bila zakazana za sredinu maja, ali je odložena zbog poplava koje su zadesile taj dio Italije.

Na hiljade ljudi okupilo se u Tavulji u Rosijevu čast, a to je samo bio uvod u trku za Veliku nagradu San Marina i Riminija u MotoGP šampionatu.

“Tavulja je ponosna što ima stanovnika kao što si ti, ti si naš grad učinio poznatim širom svijeta.” rekla je Frančeska Paoluči, gradonačelnica Tavulje.

Rosi je 2021. godine okončao svoju 26 godina dugu karijeru trkača tokom koje je postao jedan od najzaslužnijih za popularnost ovog sporta širom svijeta.

“Doktor” je za to vrijeme osvojio devet šampionskih titula (sedam u kraljevskoj klasi), upisao 115 pobjeda uz 235 podijuma.

Još dok je vozio u šampionatu pokrenuo je Akademiju vozača čiji su prvi polaznici aktuelni učesnici u šampionatu Franko Morbideli i Franćesko Banjaja, a osim njih u njegovom još uvijek svježe formiranom timu voze Luka Marini u Marko Beceki.

“Presrećan sam, hvala vam. Pitao sam se kakve su prednosti ovih ključeva, ali sada znam da mogu da otvaram i zatvaram zidove grada, pa ako želite da uđete morate meni da se javite. Hvala mojim navijačima koji su me podržavali tokom karijere širom svijeta. Bilo je lijepo doći do staza na najdaljim delovima svijeta i imati toliku podršku, da ne pominjem Misano i Muđelo. Imati toliku podršku je bio lud osjećaj, hvala vam svima.” rekao je Rosi.

Se avete bisogno di entrare fate sapere che le chiavi le ho io 🗝️
Grazie Tavullia pic.twitter.com/5dwkQckz8u

— Valentino Rossi (@ValeYellow46) September 8, 2023

Author: Ethan Edwards