Rubijales ne želi sa čela Fudbalskog saveza

rubijales

rubijalesFOTO: REUTERS/Juan Medina

Luis Rubijales odbio je da podnese ostavku na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Španije što je zatraženo od njega nakon neprimjerenog ponašanja koje je imao u finalu Svjetskog prvenstva za žene.

Rubijales je u nedjelju nakon pobjede Španije nad Engleskom u finalu poljubio napadačicu Dženi Ermoso u usta, a prije toga se uhvatio za međunožje dok je slavio u VIP loži pred poslednji zvižduk.

“Neću podnijeti ostavku. Neću podnijeti ostavku.” ponavljao je Rubijales na vanrednoj generalnoj skupštini saveza.

On je u ponedeljak, a malo prije nego što je FIFA pokrenula postupak protiv njega, uputio izvinjenje za poljubac.

Nakon toga se izvinjavao i za to što se uhvatio za međunožje dok je slavio pobjedu u VIP loži u kojoj su se pored njega nalazile kraljica Španije Leticija i njena maloljetna ćerka.

„Spreman sam da se odbranim. Vidim da žele da me društveno linčuju. Ne zaslužujem ovakvu hajku koja se digla protiv mene. Želim da se izvinim zbog situacije iz lože kada se u trenutku euforije desilo to što se desilo. Naravno da moram da uputim izvinjenje i kraljici i svima kojima je bilo neprijatno. Mnogo puta sam bio po raznim ložama, ali nikada nisam imao sličnih ispada.“ izjavio je Rubijales.

Futpro sindikat koji zastupa interese fudbalerke Ermoso saopštio je da incident ne smije proći nekažnjeno, a premijer Španije Pedro Sančez rekao je da Rubijalesovo izvinjenje nije dovoljno te da treba da podnese ostavku.

Author: Ethan Edwards