RUBIJALES PODNIO OSTAVKU: Poljubac ga je skupo koštao

rubijales

Doskorašnji predsjednik FS Španije, Luis Rubijales, saopštije je da se povlači sa mjesta prvog čovjeka Fudbalskog Saveza.

Rubijales je pod pritiskom brojnih organizacija, nakon što je tokom dodjele medalja španskim fudbalerkama, jednu od njih, tačnije Dženi Ermoso, poljubio u usta.

Pravdao se danima da je to učinio zbog naleta euforije, da je sve bilo obostrano, ali nakon toga uslijedili su pritisci i kritike, pa je doveden u više-manje bezizlaznu poziciju.

On je prvo suspendovan na 90 dana od strane FIFA-e i ostavljena mu je mogućnost da se kandiduje na narednim predsjedničkim izborima.

BREAKING: Luis Rubiales has sensationally resigned as President of the Royal Spanish Football Federation following the scandal over him kissing Spain’s Jenni Hermoso at the Women’s World Cup Final. He revealed the news in a world exclusive interview for ⁦@PiersUncensored⁩ pic.twitter.com/Kl2uQTOzqv

— Piers Morgan (@piersmorgan) September 10, 2023

Ipak, on je u ekskluzivnom intervjuu novinaru Pirsu Morganu, otkrio da će podnijeti ostavku i da se neće kandidovati na izborima po isteku suspenzije.

”Ostavka? Da, moram to da uradim jer ne mogu da nastavim sa poslom. Donio sam odluku svjestan da će moj odlazak uticati na to da se obezbijedi stabilnost, kako bi se kandidovali za domaćinstvo Mundijala 2030. godine.” otkrio je on.

FS Španije nedavno je smjenio selektora ženske selekcije Horhea Vildu, a razlog je taj što je svo vrijeme pružao podršku Rubijalesu.

Author: Ethan Edwards