Rukometašice Budućnosti poražene u Ljubljani

rukomet

rukometFoto: ŽRK Budućnost

U kontrolnom meču u Ljubljani, rukometašice Budućnost Bemaksa poražene su od CSM Bukurešt – 27:22.

Crnogorske šampionke su doživjele i drugi poraz u pripremnom periodu, ali su ponovo ostavile odličan utisak, iako su nastupile u značajno oslabljenom sastavu.

Kod naših rukometašica najefikasnija je bila Milena Raičević sa sedam golova, Mari Plamenova Tomova je postigla četiri, a Adriana Kardoso de Kastro i Tanja Ivanović po tri.

Vanesa Agović je dva puta zatresla mrežu rivala, a u strijelce su se još upisale Ivona Pavićević, Nađa Kadović i Ivana Godeč.

Bojana Popović, trener naših rukometašica, zadovoljna je uprkos porazu.

“Odigrale smo odlično prvo poluvrijeme, sa dobrom energijom u odbrani i raspoloženom golmankom. U nastavku je bio evidentan umor, pa je bilo dosta tehničkih grešaka, što je Bukurešt iskoristio da napravi razliku u finišu. To nije realan rezultat, jer smo ostavile mnogo bolji utisak, nego što to govori konačnih pet golova minusa. Zadovoljna sam onim što smo prikazale u oba meča u Ljubljani, jer smo igrale uglavnom u sastavu u kojem smo nastupale i prošle sezone. Od pojačanja na raspolaganju su bile samo Bejza Karačam i golmanka Ana-Katrin Gigerih. Igrale smo smo protiv dva vrhunska protivnika, od kojih CSM Bukurešt značajno pojačan u odnosu na prošlu sezonu, pretenduje da izbori plasman na finalni turnir. Zadovoljne smo poslije provjera u Sloveniji i sada se okrećemo nastavku priprema, sigurne da ćemo kroz rad u Podgorici, te na turnirima u Mecu i Koprivnici, podići nivo igre i uklopiti u sistem i igračice koje su nam nedostajale u Sloveniji”, kazala je trener Popović za klupski sajt.

Author: Ethan Edwards