Sa radošću počinjem posljednju sezonu…

Karabatić

KarabatićFoto: EHF

Slavni francuski rukometaš Nikola Karabatić odlučio je da završi igračku karijeru nakon ove sezone, a sa Pari Sen Žermenom i reprezentacijom Francuske čeka ga još jedna zanimljiva takmičarska godina.

Sa reprezentacijom je četiri puta bio svjetski i tri puta evropski šampion, dok je na Olimpijskim igrama osvojio tri medalje, od čega dvije zlatne.

Francuz je od 2015. godine član Pari Sen Žermena, a sa ovim klubom osvojio je 11 trofeja.

Ranije je nastupao za Barselonu, Kil i Monpelje, a zanimljiva činjenica da je sa svakim klubom do sada osvajao EHF Ligu šampiona osim sa klubom iz Pariza.

Najbliži tome Karabatić je bio 2017. godine kada je Pari Sen Žermen izgubio u finalu od Vardara.

Karabatić je na svom Instagram profilu poslao sljedeću poruku:

“Danas počinjem posljednju sezonu sa radošću. Radostan sam jer ću posljednji put moći da uživam u jednistvenoj atmosferi francuskih i evropskih dvorana, da igram i borim se zajedno sa svojim saigračima, da osvojom još trofeja prije nego što zatvorim knjigu svoje karijere”.

Nikola Karabatic : « J’ai atteint et dépassé tous mes rêves »

Nikola Karabatic, qui aura 40 ans en avril prochain, a annoncé ce vendredi que cette saison sera sa dernière. Il s’en explique en exclusivité pour « L’Équipe » https://t.co/ZL0376Bs2A pic.twitter.com/uXogwXSPvr

— L’ÉQUIPE (@lequipe) August 25, 2023

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 355 utakmica i postigao 1255 golova. Francska će prvi nastup na prvo veliko takmičenje imati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj koje je na programu od 10. do 28. januara.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards