SAGA VLAHOVIĆ – LUKAKU SE NASTAVLJA: Čelsi ne želi srpskog reprezentativca

vlahović

vlahovićFOTO: REUTERS/Massimo Pinca

Umjesto korak naprijed, pregovori koje vode Čelsi i Juventus oko Vlahovića i Lukakua idu unazad, a nakon današnjih novosti Juventus gotovo sigurno neće više pregovarati.

Juventus je odlučno zatražio iznos od 40 miliona eura za Vlahovića, dok su iz Čelsija spremni da daju upola manje novca, a takvom ponudom žele da pošalju poruku da za njih srpski centarfor ne vrijedi više.

Zato “plavi” neće dati Lukakua, a i ne žele srpskog fudbalera koji je bio jasan kada je rekao da ne želi da ode iz Juventusa i da će to uraditi samo za dobro tog kluba.

Nakon svih ovih informacija pregovori su stali toliko da je Lukaku nastavio sa treninzima u sportskom centru plavih.

Ono što će vjerovatno imati ogroman uticaj na čelnike Juventusa je ono što njihovi misle i bez problema saopštavaju tokom predsezonskih utakmica koje taj klub igra.

Oni žele Vlahovića, a Lukaku ne dolazi u obzir.

Juventusova jučerašnje partija pretvorila se u skup navijača koji su tu zbog Dušana Vlahovića. Navijači su skandirali “Mi Lukakua ne želimo.” dok je Vlahović uživao posebnu pažnju nakon dva pogotka. Saigrači su ga grlili, a preko 24 hiljade navijača Juventusa klicalo je njegovo ime.

Navijači i van stadiona protestuju protiv Lukakua, a u cijelu priču uključio se i Cezar Prandeliji, nekadašnji Dušanov učitelj koji je rekao: “Vlahović je mlađi, ima više perspektive, u budućnosti će postati jači od Romelua i vrijediće najmanje 100 miliona.”

Pregovori su trenutno pauzirani, ali se povratak Čelsija koji želi da se oslobodi od Lukakua očekuje brzo.

Author: Ethan Edwards