SEKULIĆ: Želimo duel protiv Srbije

Aleksander Sekulić

Aleksander Sekulićphoto: twitter/FIBAWoldCup

Selektor Slovenije Aleksander Sekulić govorio je uoči četvrtfinalnog duela njegove selekcije i Kanade.

Sekulić smatra da je Kanada veliki favorit u ovom meču, ali ne krije želju da se plasira u polufinale, gdje bi ih čekala selekcija Srbije.

”Ostvarili smo primarni cilj. Stigli smo među osam najboljih selekcija planete, iza sebe smo ostavili dosta teških i zahtjevnih utakmica. Imali smo vremena da se spremimo za Kanadu i vjerujem da ćemo to pokazati na parketu. Jako bih volio, kao i svi u državnom timu da stignemo do pobjede, polufinala i duela sa selekcijom Srbije. Moram da naglasim da je naša prednost u duelu koji slijedi, činjenica da je uloga favorita u rukama Kanađana, koji su sa trona skinuli Španiju.” rekao je Sekulić, a potom dodao:

”Mi smo spremni na borbu od prvog do posljednjeg sekunda, znamo odakle prijeti opasnost, znamo šta moramo da neutrališemo, ali to neće biti lako, jer Kanada igra na izuzetno visokom nivou i ima sjajan tim. Međutim, vjerujem u ekipu sa kojom radim, vjerujem da smo kadri da odigramo vrhunski u oba smjera, jer je to osnovni preduslov da stignemo do cilja, a to je polufinale i duel sa Srbijom.” zaključio je selektor Slovenije.

Kanada i Slovenija sastaju se danas sa početkom od 14:30 sati, a bolji iz tog duela ide na megdan Srbiji.

Author: Ethan Edwards