Španija će osvojiti Svjetsko prvenstvo

džerardson

džerardsonFOTO: REUTERS/David Rowland

Selektor Švedske Piter Džerardson potvrdio je u utorak da je Španija uspjela “zaustaviti” švedsku moć pokazujući “odličan” učinak u pobjedi za prolazak u finale Svjetskog prvenstva i dodao da se nada da će “Španija osvojiti” turnir.

“Sada ima toliko emocija… Vidjeli smo odličnu Španiju koja je uspjela da brani našu igru ​​mnogo bolje od Japana, posebno u prvom poluvremenu.” rekao je on na konferenciji za novinare nakon meča.

Švedska je pala pri rezultatu 2-1 od Španije , koja je zauzvrat prvi put u svojoj istoriji osigurala prolaz u finale Svjetskog prvenstva za žene.

Sva tri gola na meču postignuta su u posljednjih deset minuta, a nakon izjednačenja samo tri minute od posljednjeg zvižduka, Džerardson je rekao da je “stvarno uvjeren” da će meč ići u produžetke, ali je Olga Karmonea u 90. minutu potpisala pobjedu Španjolki.

“Mislim da svi sada jednostavno osjećamo veliku tugu i veliko razočaranje. Danas je bila utakmica u kojoj smo bili izjednačeni i mislili smo da će doći produžeci, ali za samo jedan minut se sve ponovo promijenilo.” rekao je on.

„Ponekad detalji, najsitnije stvari definišu igru.“ Ovom priliko istakao je i to da se “nada da će Španija osvojiti Svjetsko prvenstvo.” na osnovu njihovog visokog nivoa i stila igre.

“Ne mogu da kažem da li će Španija pobijediti, ali se nadam da će pobijediti, jer mi se sviđa njihov stil fudbala. Oni su veoma dobra ekipa i imaju stil igre koji i mi želimo da radimo.” naglasio je slektor Švedske.

Džerardson je izbegao da pravi analizu o učinku svog tima, jer je danas “emotivni” dan, ali je rekao da je “ponosan” na nastup Švedske.

Švedska je do polufinalne utakmice bila neporažena na prvenstvu, a u subotu će igrati meč za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

“U subotu ćemo biti veoma, veoma spremni za taj meč. Nismo to mogli da uradimo ni u Engleskoj ni prošle godine ni na Olimpijskim igrama i idemo da osvojimo treće mjesto.” rekao je Džerardson za kraj.

Author: Ethan Edwards