ŠPANIJA ELIMINISANA: Kanada do fantastičnog preokreta

španija

španijaIzvor: FIBA

Poslednju dilemu o tome koja ekipa će igrati u četvrtfinalu Mundobasketa riješila je Kanada savladavši Španiju rezultatom 88:85.

Posle izjednačenog rezultata u prvoj četvrtini, Španija je do kraja prvog poluvremna imala prednost od deset poena, a rezultat je bio 48:38.

Španija je uoči početka poslednje četvrtine imala čak 12 poena prednost, ali Kanađani nisu ni pomišljali da se predaju već su uspjeli da stignu na minus četiri i imali dva napada da Španiju dovedu do problema, ali su, sada već bivši šampioni, odbijali napade.

Kanada je tri minuta do kraja stigla na četiri poena zaostatka, a onda je bilo jasno da će uslijediti prava borba. Aleksander je na dva minuta prije kraja pogodio 2+1 za 77:78. Vili Ernagomez je pogodio dva penala za 80:77, a Bruks trojku za 80:80.

Španija je izgubila loptu na 60 sekundi prije kraja. Aleksander je pogodio za 82:80. Španija je ponovo prokockala napad, lopta je stigla do Aleksandera koji je pogodio oba slobodna bacanja za 84:80, na 21 sekundu prije kraja. Njunjez je smanjio na 82:84.

Aleksander je pogodio dva slobodna bacanja za 86:82. Aldama je pogodio trojku za 85:86, a onda je Aleksander ponovo otišao na liniju za slobodna bacanja, pogodio je oba dok je na drugoj strani Abrines promašio trojku za izjednačenje.

Tada je Kanada potpuno zasluženo slavila pobjedu.

Author: Ethan Edwards