Srbija deveti favorit, prva će u četvrtfinale

FIBA

FIBAIzvor: Twitter

Reprezentacija Srbije nije se pomjerila na FIBA spisku favorita uoči početka Svjetskog prvenstva, ali uprkos tome smatra se da će prva stići do četvrtfinalne faze takmičenja.

Ispred Srbije svakako su SAD, Njemačka, Španija, Francuska, Australija, Italija, Kanada i Slovenija, a ovaj zaključak FIBA je donijela nakon pripremnih utakmica koje su reprezentacije odigrale.

Na zvaničnom sajtu Svjetskog prvenstva objavljeno je da je Srbija izgubila samo jedan meč ovog ljeta i to od Italije za samo jedan poen. “Orlovi” su pobijedili Grčku, Portoriko, Kinu i Brazil i to bez Bogdanovića i Milutinova.

U tom izvještaju navode i to da se srpski košarkaši ne plaše zaslepljujućih svjetala pozornice, kao i da vrebaju iz prikrajka.

FIBA je dala jednu zanimljivu i vrlo smjelu pretpostavku – da će Srbija biti prva reprezentacija koja će obezbijediti prolaz među najboljih osam ekipa u Manili.

To i nije daleko od realnosti jer ako Srbija pobijedi sve protivnike it grupe, pobjeda nad drugoplasiranom ekipom iz grupe A ih gotovo sigurno šalje u četvrtfinale.

Prvi favoriti i dalje su Amerikanci dok je Njemačka dobila titulu najzanimljivije ekipe na prvenstvu. Vodili su 16 razlike protiv SAD-a u pripremnom meču i to je bilo dovoljno da se domognu drugog mjesta.

Francuzi su treći, a za njma slijede Španci koji su napredovali dva mjesta baš kao i Kanađani. Australija je izgubila tri pozicije u odnosu na prethodnu listu, dok su sedmi Italijani.

🚨 #FIBAWC POWER RANKINGS ALERT 🚨

Volume 3 is 𝐇𝐄𝐑𝐄 🔥

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) August 23, 2023

Author: Ethan Edwards