Srbija šesta, Crna Gora ni među 12 najboljih

fiba

fibaIzvor: FIBA

FIBA je objavila rang listu kandidata koji bi mogli osvojiti ovogodišnji Mundobasket, a reprezentativci Srbije zauzeli su šesto mjesto.

Nakon tri ubjedljive pobjede u grupi Srbija je napredovala tri pozicije u onosu na prvu rang listu i sada zauzima šestu poziciju na listi favorita.

U opisu srpskog tima stoji da su “orlovi” bili veliki favoriti na prethodnom Mundobasketu, kao i na Evrobasketu prošle godine, ali da nisu uspjeli da stignu do faze u kojoj bi se borili za medalje.

Ove godine tu ekipu niko ne gleda kao favorita, što i odgovara ekipi Svetislava Pešića, a to stoji u tekstu u kom se dodaje i to da je Bogdan Bogdanović jedan od najboljih poentera na turniru.

Prvo mjesto još uvijek vješto čuvaju Amerikanci, a na drugom je ostala Njemačka. Na trećem mjestu je Kanada koja je napredovala za dvije pozicije.

Na četvrtom mjestu je Španija, na petom Slovenija dok su iza Srbije ostale selekcije Dominikanske Republike, Australije, Litvanije i Letonije.

Crna Gora nije u TOP 12 selekcija koje su kandidati za osvajanje Mundobasketa, ali to ne znači da tim Boška Radovića ne može iznenaditi sve učesnike i stići do završne faze takmičenja.

Volume 3 aged like milk 🥛
Will Volume 4 be a smooth red wine? 🍷 Discuss 👀#FIBAWC x #WinForAll 🏆

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) August 31, 2023

Author: Ethan Edwards