Srbiji ide odlično tako da im ne treba moj savjet

Stiv Ker

Stiv Kerphoto: twitter/FIBAWoldCup

Selektor SAD-a Stiv Ker sumirao je utiske nakon šokantnog poraza od Njemačke u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Stiv Ker sa svojim izabranicima nije uspio da se domogne finala Mundobasketa, pošto su poraženi od Njemačke u polufinalu.

”Bili su fantastični i zaslužili su pobjedu. Kad god smo bili u naletu, imali su rješenje. Radili su ono što moraju i ponosan sam na svoje momke što su se borili, ali nijesmo mogli više.” rekao je Ker.

Sjedinjene Američke Države drugi put su primile preko 100 poena na utakmici i ponovo je izgubili.

Germany beats Team USA 113-111 to advance to the FIBA World Cup Final 🤯 pic.twitter.com/Iq2LZYSFCt

— Bleacher Report (@BleacherReport) September 8, 2023

”To je bio glavni razlog poraza. Nijesmo bili na nivou defanzivno. Denis Šruder je brz, teško ga je čuvati, odajem mu priznanje. Kompromituje tvoju odbranu, napravili smo greške. Od početka moraš da uspostaviš ton, Andreas Obst je hvatao ofanzivne skokove na startu. On je bio ključ, pogađao je trojke, slobodna bacanja. Nijesmo uspeli da ga iskontrolišemo. Mnogo stresa unesu u tvoju odbranu, nadigrali su nas.” priznao je selektor SAD-a.

Osvrnuo se i na FIBA iskustvo, drugi uzastopni poraz i na Srbiju.

”Ovo je veliko iskustvo za sve igrače. Ne samo što predstavljaju zemlju, već unaprijeđuju karijere. Svako iz tima voli što je dio ovoga i ponosan sam na njihov pristup. Ove utakmice su teške, nije lako osvojiti Mundobasket ili Olimpijske igre. Što se tiče Srbije, njima ne treba moj savjet, odlično im ide.” zaključio je Ker.

SAD će u borbi za bronzu igrati protiv Kanade u nedjelju od 10:30 sati.

Author: Ethan Edwards