SUTJESKA KRENULA SA PRIPREMAMA: Nikolić najavio nova pojačanja

KK Sutjeska

KK SutjeskaFoto: KK Sutjeska

Košarkaši Sutjeske krenuli su sa pripremama za novu sezonu, a ekipa Dragana Nikolića takmičiće se u ABA2 ligi kao i Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi.

Na prvom treningu prvoligaša iz Nikšića našlo se 11 košarkaša – Miloš Vujović, Bogdan Bojić, Andrej Vulević, Radosav Spasojević, Vladimir Tomašević, Filip Barović, Radoš Vuković, Jovan Vojinović, Ognjen Gutović, Dušan Vasiljević i Maksim Vujović.

Ilija Varajić će u Americi pokušati da pronađe angažman i klub mu je izašao u susret do je Marko Ćalić završio karijeru i ubuduće će obavljati ulogu jednog od trenera ekipe.

„U avgustu su uvijek očekivanja velika. Kad počne liga vidjećemo kakva je naša realnost. NLB ABA2 liga počinje 9. oktobra, još ne znamo kada će krenuti crnogorski šampionat. Imamo dovoljno vremena i strpljenja da se spremimo za predstojeću sezonu od koje, koliko ja znam, mnogi puno očekuju“, rekao je Nikolić na startu priprema.

Dakuan Brejsi i Amir Hinton će se narednih dana priključiti ekipi, a trener Sutjeske je najavio nova pojačanja.

„Želja mi je bila da imamo bazu igrača iz Nikšića. Sa još nekim momcima smo pričali, ali se nismo dogovorili. Tim još nije kompletiran – evidentno je da ćemo tražiti pojačanja na visokim pozicijama. Vidjećemo kakav nam igrač treba, koji će se uklopiti sa Barovićem, Spasojevićem i Vujovićem. Sa tom odlukom nećemo žuriti. Imamo dobru osnovu. Jedan Amerikanac dolazi sjutra, drugi u subotu“, objasnio je Nikolić.

Sutjeska bi trebalo u Dubrovniku da odigra prijateljski duel 28. avgusta, a nakon toga na pripremama na Zlatuboru ekipu Dragana Nikolića očekuju još dvije ili tri provjere.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards