Svi u podsvijesti razmišljamo o utakmicama sa Amerikom i Grčkom

Boško Radović

Boško RadovićFoto: KSCG

Selektor košarkaša Crne Gore Boško Radović pred početak Mundobasketa govorio je o šansama naše reprezentacije i izrazo zadovoljstvo zbog odaziva reprezentativaca za ovaj šampionat.

Selektor Crne Gore smatra da ova država ima jako kvalitetnu grupu košarkaša kojom treba da se ponosi.

“Ne mislim samo na one koji idu na Mundobasket, već na sve koji su prošli kvalifikacije i pripreme. Rade vrijedno i posvećeno, a najvažnije je da imaju ozbiljan odnos prema reprezentaciji, dresu i državi”, rekao je Radović na konferenciji za novinare.

Crna Gora će igrati u grupi sa Meksikom, Egiptom i Litvanijom, a u drugom krugu naša reprezentacija bi mogla da igra protiv Amerike i Grčke.

“Svi u podsvijesti želimo i razmišljamo o tome da prođemo grupu, o utakmici sa drim-timom, ali idemo dan po dan – svi koji smo unutar reprezentacije stojimo čvrsto na zemlji. Sjedinjene Američke Države i Grčka su daleko, najvažnije da razmišljamo o prvoj narednoj utakmici”, rekao je Radović.

Ne želi selektor Crne Gore da daje obećanja ali je istakao da je sam plasman na drugi uzastopni Mundobasket veliki uspjeh.

“To je sada iza nas. Čeka nas težak posao i želimo da napravimo dobar rezultat”, rekao je Radović.

Naša reprezentacija će prvi put biti u kompletnom sastavu, a jedinu zamjerku za sada ima u defanzivi.

“Ova reprezentavija ima širok napadački repretorar, a od kada sam ja selektor najširi. Imamo unutrašnju igru, pik en rol. Prvi put imamo široku lepezu napadačkih stvari. Napad je dobro funkconisao, moramo odbranu da utegnemo”, rekao je Radović.

Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 15. septembra, a naša reprezentacija počinje nastup utakmicom protiv Meksika.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards