Teško je pričati posle ovoga, mnogo sam naučio od šampiona Đokovića (VIDEO)

Alkaras

AlkarasFoto: Katie Stratman-USA TODAY Sports/Reuters

Nakon maratona u Sinsinatiju emocije nije mogao da sakrije Karlos Alkaras koji je bio blizu pobjede na ovom meču ali je na kraju morao da čestita iskusnijem rivalu.

Alkaras je i dalje ostao na prvom mjestu na ATP listi, a maratonu u Sinsinatiju bio je odličan uvod za US Open koji je na programu za sedam dana.

“Biće teško za mene da pričam nakon ovoga, ali daću sve od sebe. Nevjerovatno je igrati protiv tebe. Biti na ovom nivou i dijeliti teren sa tobom je zaista nevjerovatno. Toliko je bio napet meč ali mnogo sam naučio od šampiona poput Đokovića“, rekao je Alkaras.

Carlos Alcaraz after loss to Djokovic:

“I want to congratulate Novak.. it’s amazing sharing the court with you, learning from you. This match was really close but I learned a lot from a champion like you”

Respect. ❤️

pic.twitter.com/fV96RXnug9

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) August 21, 2023

Nije mogao da zadrži suze 20-godišnji teniser koji je na ovom finalu propustio meč loptu pri rezultati 6:5 u taj-brejku drugog seta.

“Hvala mom timu. Radimo naporno da ostanemo na ovom nivou, da igramo ovakve mečeve i finala. Zahvalan sam što imam tim i ljude kao što ste vi. Mnogo učim od vas svaki dan”, rekao je Alkaras.

Za kraj imao je poruku za organizatore i navijače u Sinsinatiju.

“Sinsinati, bilo je divno igrati pred ovakvom publikom. Rekao sam ranije, a sad ponavljam – Sinsinati mene voli ali i ja volim i njih. Vratiću se sljedeće godine još jači”, rekao je Alkaras.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards