Teško pored SAD, Srbije, Kanade

Rudi

RudiMarko Djurica/Rudy Fernandez/REUTERS via Guliver image

Iskusni reprezentativac Španije, Rudi Fernandes, istakao je da ‘furija’ ne može da računa na visok plasman na predstojećem Mundobasketu.

Španci stižu na Svjetsko prvenstvo kao aktuelni evropski šampioni, ali bez dvojice glavnih plejmejkera, Rikija Rubija i Lorenca Brauna.

”Veoma sam iskren sa vama medijima i sa saigračima. Pored timova kao što su Kanada, SAD, Srbija, Slovenija, Australija, pričamo o moćnim selekcijama i sa našim problemima peto mjesto ne bi bio neuspjeh. Ipak, sigurno nas čeka mnogo rada da bi uopšte stigli do te pozicije.” rekao je Rudi.

Selekcija SAD mu je nepoznanica mada je i te kako svjestan potencijala koji imaju NBA igrači.

”Znam da imaju mlad tim koji može biti odličan, a može se pokazati i kao loš. FIBA pravila im mogu biti smetnja, potrebno je da se naviknu na njih, ali opet njihove fizikalije i kvalitet, kao i znanje trenera su im prednost. Opasni su.”

U mečevima sa Slovencima i Amerikancima najbolje će se vidjeti na kom je nivou trenutno selekcija Španije.

”Dosad smo gledali samo sebe i naš rad, ali sada analiziramo protivnike mnogo više. U predstojećim utakmicama vidjećemo gdje smo. Prošle godine nijesmo blistali na pripremama, izgubili smo dva puta od Litvanije i moramo biti svjesni da u slučaju pobjeda ne smijemo da poletimo, niti da padamo u slučaju poraza.” zaključio je Rudi Fernandes.

Author: Ethan Edwards