Test u Misanu riješiće dilemu

markez

markezIzvor: Twitter

Mark Markez, osmostruki svjetski šampion, priznao je da trenutno ima tri ponude o kojima razmišlja kada je u pitanju njegov angažman za narednu sezonu.

Španac ima ugovor sa Hondom do kraja naredne sezone, što je više puta ove godine naglašavao, ali se zbog problema koji se već dugo ponavljaju tom timu spekuliše da će napustiti japanski tim.

Prethodnih nedelja dovođen je u vezu sa KTM ekipom, sa kojom dijeli rednog od glavnih sponzora – Red Bul, koji bi mogao odigrati važnu ulogu u tim pregovorima. Ovog vikenda u Muđelu govorilo se o njegovim tajnim sastancima sa čalnicima Pramak Dukatija za koji vozi njegov mlađi brat Aleks.

Nakon završenog trkačkog vikenda u Misanu se, kao i svake godine, testiraju prototipi motora za narednu sezonu, a prve impresije Španca daleko su od dobrih.

“U pitanju je različit stil vožnje, ali su problemi manje-više isti, tako da moramo da radimo više. Daleko smo, moramo mnogo toga da promijenimo.” rekao je Markez.

Španski trkač je istakao da su jedine prave razlike u ovogodišnjem i motoru za narednu sezonu samo šasija i geometrija, a da je pogodnska jedinica ostala ista.

I dok ljubitelji ovog sporta vode polemiku o tome da li je uopšte pametno ostati u takvoj ekipi Honde ili je mnogo sigurnije zamijeniti tim, Markez u svojoj glavi ima ne jedan, već tri dobro razrađena plana, a konačnu odluku donijeće najkasnije do trke za Veliku nagradu Japana.

“Naravno, postoji rok. Oko trka u Indiji i Japanu ću odlučiti. Postoji plan A, plan B, plan C, zapravo tri, a ne dvije opcije kao što sam govorio ranije. Imam tri jasne ideje, jasno mi je šta mora da se desi za svaku, tako da ima vremena.” naglasio je Markez.

Author: Ethan Edwards