To će biti krvav novac

fonseka

fonsekaFOTO: REUTERS/Sarah Meyssonnier

Portugalac Paulo Fonseka, trener Lila inače usko povezan sa Ukrajinom pozvao je fudbalske klubove da ne prodaju svoje igrače ruskim klubovima jer je, kako je rekao, novac ponuđen za to “umrljan krvlju djeca koja svakodnevno ginu”.

„Prošle nedelje sam pročitao da Benfika i moja Braga razmatraju prodaju igrača ruskim klubovima. Ne želim da povjerujem u to. Odbijam da povjerujem.“ napisao je Fonseka na svojim društvenim mrežama.

Bivši trener Brage proveo je tri godine predvodeći Šahtoj iz Donjecka, gdje je i upoznao svoju suprugu Katerinu sa kojom je nakon ruske invazije u februaru 2022. godine morao da pobjegne iz te zemlje.

„Svakog dana Rusija nastavlja da ubija ljude, a posebno nevinu djecu.. možda neko od njih kod kuće gleda fudbalsku utakmicu… Ako Benfika i moja Braga sklope posao sa ruskim klubovima, to će biti krvav novac.“ dodao je Portugalac.

On je ovom prilikom apelovao na ostale klubove da se ugledaju na italijanski Sasuolo koji je odbio da proda svog fudbalera rusima.

„Prije dvije nedelje, ruski klub je pokušao da kupi Rožerija, defanzivca Sasuola. Italijanski klub je odbio pregovore i rekao da iz etičkih razloga vezanih za rat, to neće učiniti. Apelujem na Benfiku i moju Bragu da slijede primjer italijanskog kluba.“ naveo je Fonseka.

Author: Ethan Edwards