To što Mark pati znači da je situacija očajna

mir

mirIzvor: MotoGP

Vozač Repsol Hondinog tima u MotoGP šampionatu Žoan Mir analizirao je prvu i početak druge polovine ove sezone u kojoj je Honda imala katastrofalne nastupe.

“Ovo je svakako najgora godina u mojoj karijeri.” priznaje MotoGP šampion iz 2020. godine.

“Mnogo toga se spojilo. Jako dobro zarađujem radeći ono što volim, ali smo bili pod velikim pritiskom od malih nogu, taj pritisak ili ideš dalje ili ne nastaviš. I ove godine prije pauze moja glava je rekla “smiri se, dajmo prioritet.” dodao je Mir.

Uprkos teškoj sezoni, Mir je i dalje fokusiran na rast sa tom ekipom.

„Radio sam sa sportskim psihologom. Radim sve što je potrebno jer želim da preokrenem ovu situaciju sa Hondom. Ne želim druge alternative. Želim da funkcioniše ono što je ovdje. U ovakvim situacijama razmišljate o tome da ostanete kod kuće, ali siguran sam da bih se kajao. Onog dana kada odlučim da to uradim, moram biti siguran da u budućnosti neću požaliti.”

“Ispuniću svoj ugovor sa Hondom. To je najbolji tim na svijetu koji prolazi kroz težak period i želim da budem dio njegovog vraćanja na pravi put. Ono što želim je da pobijedim. Želim da se vratim tamo gdje sam bio u prošlosti.” zaključio je Španac.

Žoan Mir je iskoristio ovu priliku da pohvali svog timskog kolegu Marka Markeza koji vozi još jednu lošu sezonu u kraljevskoj klasi.

“Ako Mark pati na ovom motoru, to znači da je situacija očajna. On je bez sumnje najbolji vozač u padoku i nije lijepo vidjeti nekoga ko je pobjeđivao ovako.”

Naredna trka u MotoGP šampionatu vozi se za Veliku nagradu Austrije 20. avgusta.

Author: Ethan Edwards