UEFA da preuzme adekvatne mjere zbog incidenata u Bukureštu

FS Kosovo

FS KosovoFoto: Twitter

FS Kosova izdao je saopštenje vezano za incidente na meču kvalifikacija u Bukureštu koji su igrali protiv Rumunske reprezentacije.

Navijači Rumunije su razvili transparent “Kosovo je Srbija” i skandirali “Srbija, Srbija” što je rezultiralo prekidom utakmice koja je kasnije nastavljena, a Rumunija slavila rezultatom 2:0.

“Navijači fudbalske reprezentacije Rumunije, kroz jezik mržnje i narušavanja imidža same reprezentacije ovakvim izrazima i nesportskim ponašanjem, ocrnili su sinoćnu fudbalsku utakmicu.

Zbog toga je FS Kosova odmah reagovao na licu mjesta, zahtijevajući prekid utakmice dok se transparenti i slogani mržnje ne povuku tokom utakmice. Ovaj zahtev je odobrio delegat utakmice i dok svi transparenti nisu bili povučeni i svi povici mržnje prema Kosovu prekinuti, utakmica nije nastavljena.

Nakon ovog incidenta zatraženo je od delegata UEFA da evidentira sve prekršaje koji su rezultirali upozorenjima FS Rumunije i zatraženo je da svi prekršaji budu procesuirani od strane nadležnih organa UEFA.

Fudbalski savez Kosova obratio se i Disciplinskoj komisiji UEFA sa zahtevom da se preduzmu adekvatne mjere u vezi sa nacionalističkim skandiranjem, transparentima i govorom mržnje navijača rumunske reprezentacije”, navodi se u saopštenju fudbalskog saveza Kosova.

Author: Ethan Edwards