Uz dobre odnose možemo da igra na vrhunskom nivou

Džons

DžonsFoto: KK Budućnost

Novi košarkaš Budućnost Volija Marvin Džons predstavljen je danas u plavom dresu podgoričkog kluba, a u intervjuu za klupski sajt predstavio se navijačima “plavih”.

Novi centar Budućnosti će nositi dres sa brojem 17, a u prethodnoj sezoni nastupao je u dresu Hapoela Holona.

Ljubitelji košarka sa Balkana pamte ga po partijama u dresu Krke i Olimpije.

Prethodne sezone u dresu izraelskog kluba u prosjeku postizao 9,9 poena i bilježio 6,6 skokova po utakmici.

Marvine ponovo si u ABA ligi, možemo da kažemo da si domaći igrač lige?

Džons: “Mislim da se može tako reći, ovo je moj treći dolazak”.

Sjećaš li se duela sa našim timom u “Morači”?

Džons: “Mislim da je bila moja druga godina u Evropi, mislim da je to poslednja sezona kada je Budućnost bila u Evroligi, bio sam mlad, bio sam potpuno drugačija osoba i kao čovjek i kao košarkaš”.

Dok si igrao za Texas Southern u svojoj četvrtoj godini bio si MVP i najbolji defanzivac SWAC turnira?

Džons: “Mislim da sam i dalje isti čovjek ali sam dodao dosta stvari u svojoj igri. Prva stvar koju bih rekao je iskustvo, sam prolazak kroz mnogo stvari, ličnih u svom životu. Vjerujem da svaka utakmica i sve ostalo dosta zavisi od misli, trenutno smatram da dosta vjerujem u sebe. Trenutno daleko više vjerujem u sebe nego ranije ali sam i dalje isti čovjek kao tada”.

One, two, Marvin’s coming for you. Three, four, get off the floor. Five, six, you’re gonna shoot bricks. Seven, eight, he’s in your paint. Nine, ten, you’ll never try to block him again.#KKB #TheFuture pic.twitter.com/VMJmTjpibN

— KK Budućnost VOLI (@KKBuducnostVOLI) August 31, 2023

Centar si ali voliš da šutiraš sa distance kada si slobodan. Koje je tvoje najjače oružje?

Džons: “Rekao bih da igram igru ispravno. Mislim da nisam igrač kome trebaju akcije, ukoliko sam na terenu sa saigračima i ako smo svi sa istim ciljem imam osjećaj da mogu pogoditi iz bilo koje pozicije. Da li je to trojka, da li je polu distanca, igra u reketu, iz pika, kratkog rola”.

Imaš iskustva igranja u Evrokupu, kako vidiš takmičenje ove sezone?

Džons: “Igrao sam samo u malom broju utakmica sa Promiteasom, bilo je to baš pred Covid prediod prije tri godine. Tada sam, kako sam i rekao, bio potpuno drugi čovjek, sada ulazim u ovu priču sa iskustvom. Sve sam morao da dokazujem sebi i imam veliki teret iz prošlosti”.

Očekivanja od sezone?

Džons: “Mislim da je najvažnije da formiramo dobre odnose jedni sa drugima. Ne poznajem saigrače lično ali znam dosta igrača iz ekipe, svi znamo da igramo košarku tako da je važno da se uigramo, da vjerujemo u trenerovu zamisao za naš teren. Tako da mi je to najvažnije, biti na istoj talasnoj dužini sa svima. Iako mi je ovo sedma profesionalna sezona nisam bio u ekipi sa šest, sedam, osam, devet baš dobrih igrača. Prethodne sezone sam prvi put u karijeri imao četiri ili pet dobrih igrača. Sada sam u takvoj ekipi, svi možemo igrati na visokom nivou tako da treba da činimo jedni druge boljima i to je jedina stvar na koju bih da se fokusiram”.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards