Veliki izazov za nas, Grbić je bolji dizač nego što je trener

Igor Kolaković

Igor Kolakovićfoto: CEV

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije odigraće sjutra utakmicu protiv Poljske u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva, a pred duel u Bariju selektor Igor Kolaković ističe da je protivnik veliki favorit.

Poljska je uz Italiju jedan od glavnih favorita na ovom šampionatu.

“Veliki izazov za nas. Poljska je lider na svjetskoj rang listi, osvojila je i Ligu nacija ove godine. Po mom mišljenju, oni su najbolji tim na svijetu. Nije bitno da li poznajemo ove igrače ili ne. To je sjajna ekipa sa širokim rosterom i odličnim trenerom”, istakao je Kolaković.

Selektor Poljske je Nikola Grbić, koji je nekada vodio Srbiju ali selektor “orlova” ističe da mora još uvijek da se usavršava u ovoj profesiji.

“On je moj igrač, mnogo sam naučio od njega. Bio je bolji dizač nego što je sada trener, jer ima još mnogo godina da se usavršava u ovoj profesiji”, konstatovao je Kolaković.

Nakon pobjede protiv Češke ova reprezetnacija je motivisana za sjutrašnji meč u Bariju koji je na programu od 18 časova.

“Vrlo bitna pobeda za nas protiv ekipe Češke, koja zna da bude neugodna ako se tim opusti. Okrećemo se Poljacima. To je ekipa koja je pokazala da ima kvalitet. Mislim da su oni uz Italijane najveći favoriti za zlato. Ne znam na kojoj su poziciji jači. Sjutra idemo kao i do sada motivisano, na pobjedu”, zaključio je reprezentativac Srbije Milorad Kapur.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards