Viza za Olimpijske igre sve bliža

dukić

dukićIzvor: Twitter

Nakon prvog dana Svjetskog prvenstva u jedrenju za olimpijske klase Milivoj Dukić koji je stigao do finalne, odnosno zlatne grupe nalazi se na koti 29, pa će u preostala dva dana pokušati da stigne do vize za Olimpijske igre u Parizu.

Na Olimpijskim igrama u Parizu moći će da nastupa samo 16 reprezentacija, a svaka reprezentacija moći će da pošalje samo jednog predstavnika.

Dukić koji je tri puta učestvovao na sportskom spektaklu, a sada nastoji da stigne i do četvrtog uspjeha, a kada su olimpijske vize u pitanju nalazi se na koti 20. Bodovna razlika je mala, a konkurencija jaka.

Prvi finalni dan Dukić nije počeo onako kako je želio. Zauzeo je 50. mesto, ali je ono izbrisano, jer je njegov najslabiji rezultat do sada. Dukić se odmah nakon toga vratio i u drugoj regati je zauzeo 11. mjesto, pa sada sa dosta optimizma može da čeka dva preostala finalna dana.

Deset najboljih na rang listi, jedriće medal race, nakon koje će biti poznato ko je osvojio medalju u Hagu.

Crnu Goru na ovom Svjetskom prvenstvu brani i Ilija Marković.

Mladi Tivćanin nije bio na željenom nivou tokom kvalifikacija, napravio je nekoliko grešaka pa je takmičenja nastavio u srebrnoj grupi. Trenutno je na koti 121, ali ima još dva dana da popravi plasman.

Author: Ethan Edwards