Vjerovao sam u svoje igrače

Poceko Jokić

Poceko JokićFoto: bolognabasket

Selektor Italije Đanmarko Poceko, sumirao je utiske nakon velikog preokreta i pobjede nad Srbijom na Mundobasketu.

Italija je priredila već viđen scenario nekoliko puta protiv Srbije. Gubili su sa 16 poena razlike, a na kraju stigli do trijumfa rezultatom 78:76.

”Želim vam ispričati jednu priču. Došao sam ovdje na Filipine među sve ove ljude, koje volim. Želim pričati o Meni Pakijau koji reprezentuje ovu zemlju. Nekoliko puta sam izrazio želju da ga upoznam. Nijesam ni sanjao da ću večerati s njim, to se dogodilo sinoć. On je jedna nevjerovatna osoba i ljudi s Filipina trebaju biti ponosni na njega. Iznenadio me, on je prava sportska legenda, ne samo zbog boksa. Želim čestitati i Srbiji, jer su igrali izuzetno dobro.” rekao je Poceko, a potom nastavio:

”Očekivali smo ovakvu utakmicu, zaista poštujemo Srbiju. Njihova košarka je nešto nevjerovatno i zato sam još više ponosan na svoje igrače. Daleko od toga da je bilo lako.”

Simone Fontecchio put on a show vs. Serbia to earn TCL Player of the Game honors in a big Italy win 💪

📊 30 PTS | 7 REB | 3 AST | 73 FG% | 31 EFF#FIBAWC x #WinForItalia 🇮🇹 | #InspireGreatness pic.twitter.com/qSXWyg32Gx

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) September 1, 2023

Selektor ‘Azura‘ bio je vrlo raspoložen, pa je nastavio govoriti o partiji šaha sa bokserom i legendi Datomeu.

”Igrali smo šah i izgubio sam. Zatražio sam revanš u ringu, ali jednostavno prestar sam za takve stvari. Luiđi Datome je neverovatan igrač. On je legenda i nešto drugačije od bilo koga drugoga. Simone Fontekio će ove godine biti slobodan igrač, zahtijevam 30 miliona za njegov novi ugovor i mislim da će prvi put u istoriji njegov menadžer dobiti 30%.” dodao je Poceko.

Protiv Srbije uvijek ima posebnu pripremu utakmice.

”Imamo sjajan odnos sa njima i gajimo veliko poštovanje prema Srbiji. U istom smo hotelu, to su sve vrhunski momci. Zbog tog poštovanja moji igrači daju sve od sebe kako bi ih pobijedili. Nijesam genije niti toliko pametan, nemam formulu. Samo verujem svojim igračima i dajem maksimum kao primjer.” zaključio je Poceko.

Author: Ethan Edwards