Vožnja od 170km/h na zagrijavanju se na kraju dobro završila (VIDEO)

Kunčer

KunčerFoto; podgoricaracing

Crnogorski vozač Filip Kunčer kao drugoplasirani je završio nastup na brdskoj trci Tara 2023, koju će možda i više pamtiti po zagrijavanju posle koga je nakon oštećenja amortizera uz veliku pomoć njegovog tima uspio da osposobi svoju Alfu Romeu 147 SP i dođe do odličnog rezultata.

Drugo mjesto omogućilo mu je da sačuva vodeće mjesto u šampionatu grupe 5, a već narednog vikenda čeka ga trka u Pljevljima.

Na zagrijavanju je Filip Kunčer pri vožnji od 170km/h zakačio zaštitnu ogradu, a nakon oštećenja amortizera uspio je da osposobi autombil i uspješno završi trku.

Spektakularna brdska trka na Tari je najkraća i najbrža u istoriji ovog takmičenja, a na snimku možete pogledati kako je izgledalo “zagrijavanje” crnogorskog vozača.

DNEVNA DOZA ADRENALINA: Kunčer na zagrijavanju “letio” 170km/h!#meridian #merdianportal #sport #autotrke #filipkuncer pic.twitter.com/pZcm1EH5NR

— Meridian Sport Crna Gora (@MeridianSportCG) August 14, 2023

Jedna od najopasnijih trka nosi i naziv “Obrenova duga staza”, po legendarnom vozaču iz Bajine Bašte Obrenu Tešiću koji je 1996. godine tragično izgubio život.

Pročitajte i ovo:

Prethodni tekstČELSI RAZMIŠLJA DUGOROČNO: Doveo Dejvida Vašingtona 18- godišnjaka iz BrazilaSljedeći tekstMATIJAS ALMEJDA: Igraćemo za prodicu ubijenog navijača

Author: Ethan Edwards