Vraćamo se kući uzdignute glave

Brajan Gordžijan

Brajan Gordžijanphoto: twitter/FIBAWoldCup

Selektor Australije Brajan Gordžijan iznio je svoje utiske nakon pobjede njegovih izabranika nad Gruzijom u posljednjem kolu grupe K na Mundobasketu.

Iskusni strateg istakao je da poštuje svačije mišljenje, ali i da dobro zna šta je njegov zadatak sa novom generacijom ‘kengura’.

”Poštujem svačije mišljenje, ali kao što sam rekao mojoj grupi igrača, u Melburn se vraćam podignute glave. Naravno da sam mislio kako imamo šanse da osvojimo medalju, ali sam takođe znao kako smo u procesu gde mijenjamo dosta toga, stičemo iskustvo, radimo na stilu igre, zajedništvu a za to je potrebno određeno vrijeme. Opet kažem, poštujem svačije mišljenje.’‘ rekao je Gordžijan, pa dodao:

”Kada sam došao na klupu nacionalnog tima, nijesmo se kvalifikovali na FIBA Svetsko prvenstvo, a ja sam u sastav ubacio ljude poput Patija Milsa, Džoa Inglsa, Endruja Boguta. Kroz 10 godina smo izgradili nešto što je bio šlag na torti. Imali smo naše šanse na ovom prvenstvu. Pored svega, treba devet NBA igrača ubaciti u režim koji zahtijeva nacionalni tim. Ovo je proces za sve u reprezentaciji, osjećam se dobro i spremam za sljedeće izazove. Uzbuđeni smo zbog naše budućnosti.” zaključio je Gordžijan.

Australija se od grupe K oprašta sa treće pozicije sa tri pobjede i dva poraza, dok Gruzija bila posljednja sa skorom 2-3.

Author: Ethan Edwards