Zahtjevna utakmica protiv Meksika na početku šampionata

Todorović

TodorovićFoto: KSCG

Pomoćnik u stručnom štabu Boška Radovića, Vladimir Todorović iznio je svoja očekivanje pred start Mundobasketa i utakmicu protiv Meksika koja je na programu u petak.

Posljednju provjeru pred start svjetskog šampionata izabranici Boška Radovića imali su protiv Filipina, a pobjeda rezultatom 102:87 može da raduje stručni štab naše selekcije.

„Bila je to prava provjera pred početak Svjetskog prvenstva, to kažem zbog atipičnog stila Filipinaca, koji igraju dosta brzo, agresivno u odbrani, štite dobro svoj reket. To nas očekuje i na startu Mundobasketa“, poručio je iz Manile Vladimir Todorović, asisitent u stručnom štabu Crne Gore.

Stručni štab naše reprezentacije dobro je skenirao prvog protivnika u grupi D.

„Meksiko je takođe atipična selekcija. Igra sa mnogo energije i karaktera. Naš prvi rival na Mundobasketu nastoji da nametne brzu igru sa mnogo tranzicije, kadar je da kazni svaku neorganizovanu odbranu. Imaju par talentovanih košarkaša, drugi ih prate svojom energijom. Možemo da očekujemo zahtevnu utakmicu na početku šampionata”, rekao je Todorović.

Atmosfera u ekipi je odlična, a pomoćni trener Radovića ne sumnja da će naši reprezentativci maksimalno ozbiljno pristupiti meču protiv Meksika.

„Jednostavno, moramo da budemo mirni, tačni i precizni kako bismo vodili utakmicu u smeru u kojem želimo. Ne sumnjam da će fokus biti na vrhunskom nivou. Ekipa je od početka priprema pokazala visok stepen odgovornosti prema svim obavezama”, rekao je Todorović.

Crna Gora i Meksiko će igrati prvi meč 25. avgusta sa početkom od 10 sati i 45 minuta.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards