Želim da nastavim da igram još nekoliko godina ovdje

Ivan Rakitić

Ivan Rakitićfoto: twitter

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je izjavio da želi da nastavi da igra za Sevilju, sa kojom mu ističe ugovor za godinu dana.

“Ne razmišljam ni o čemu drugom nego kako da nastavim da igram. A za nastavak igranja nema boljeg mjesta od Sevilje.Ne mogu reći da sam rođen kao seviljano i seviljista, ali ću umrijeti kao jedan od njih. Želim da nastavim da igram još nekoliko godina ovdje” – izjavio je Rakitić za španske medije.

Ivan Rakitić je stranac sa najviše nastupa u 133 godine dugoj istoriji kluba, pa bi želio da tu i nastavi “još nekoliko godina”.

Za lokalne medije je izjavio da strahuje od mogućeg prekida saradnje po isteku ugovora. On je za ovaj klub nastupio na 300 mečeva i postigao 49 golova.

Sevilja je jako loše počela sezonu, a Rakitić to pripisuje neizvjesnosti u prelaznom roku gdje se nije znalo ko će otići a ko ostati.

Sada su ovaj klub pojačala dva slobodna igrača Serhio Ramos i Mariano Dias, protiv kojih je hrvatski vezista imao priliku da igra kada su nastupali za Real Madrid.

O njihovom dolasku Ivan Rakitić ima pozitivno mišljenje: “Ramos nam je trebao zbog svog velikog kvaliteta, i zato što prenosi na saigrače snagu, radost i posvećenost a Mariano će nam takođe pomoći svojim kvalitetom. Nije slučajno igrao toliko godina u Realu na visokom nivou.”

Author: Ethan Edwards