Želimo u Evroligu, očekujem da iznenadimo i bogatije od nas

Bokan dragan

Bokan draganFoto: KK Budućnost

Košarkaški klub Budućnost Voli kreće sa pripremama za novu sezonu, a predsjednik kluba Dragan Bokan govorio je o ambicijima šampiona Crne Gore u novoj sezoni.

“Iza nas je jedna takmičarska sezona, za koju bih rekao da je sezona kontinuiteta bez obzira na veće epitete koje imamo iz godine u godinu. Ovo ljeto smo iskoristili da dobro pojačamo tim. Posle promjene vlasti u Podgorici uspjeli smo da dođemo do komunikacije sa novom izvršnom vlašću Glavnog grada na nedavnom sastanku naišli na razumijevanje i smatram da je i lokalna uprava shvatila šta znači KK Budućnost Voli za ovaj grad”, rekao je Bokan.

Zadovoljan je predsjednik šampiona Crne Gore sastanku koji je imao na sa predstavnicima Glavnog grada na čelu sa gradonačelnicom Oliverom Injac.

“Potrebna je podrška Glavnog grada kako bi bili konkurentni u Evrokupu i ABA ligi, a na osnovu posljednjeg sastanka podršku očekujemo već na jesen, a formirali smo tim shodno tim mogućnostima. Sve kompanije koje su do sada podržavala klub će ostati i dalje uz klub što je takođe od velikog značaja”, rekao je Bokan, koji se zahvalio svim kompanijama koji su do sada pomagali šampiona ABA lige.

Govorio je i o ciljevima koje klub ima u novoj sezoni.

“Uz podršku Glavnog grada pokušaćemo da promovišemo ovaj grad i nastavimo borbu sa evroligašima u ligi i da se preko Evrokupa ili ABA lige domognemo Evrolige”, počeo je Bokan sa ciljevima kluba.

Kada je riječ o podršci Vlade KK Budućnost Voli još uvijek nije dobio “ni jedan cent” pomoći.

“Ako ne bude pomoći države, grada i privrede ovaj košarkaški klub neće imati perspektivu. Bez obzira na političku orjentisanost želimo da vrata dvorane Morača ostanu otvorena svima u Crnoj Gori bez obzira na različitistosti”, rekao je predsjednik Budućnosti.

Predsjednik Plavih ističe da Budućnost ne može da parira Crvenoj zvezdi Meridianbet i Partizanu po budžetu ali će pokušati da ih savlada na terenu, dok u Evrokupu imaju veće ambicije.

“Ne možemo parirati Crvenoj zvezedi i Partizanu ali ćemo pokušati da pomrsimo njihove planove. Ne želim da stvorim pritisak ali od stručnog štaba i igrača očekujem da možemo da iznenadimo i bogatije od nas. Kada je Evrokup u pitanju imamo veće ambicije, a ove sezone ćemo pokušamo da napravimo korak dalje i dođemo do istorijskog uspjeha i polufinala Evrokupa”, rekao je Bokan.

Kada je riječ o pojačanjima blizu su Plavi kompletiranju tima, a u potrazi su još za košarkašem na pozicji krilnog centra.

“Napravili smo jako dobar tim za novac koji imamo na raspolaganju, a tražimo još igrača na pozicji četiri”, rekao je Bokan.

U Podgorici će se održati četvrti Superkup ABA lige koji je na programu od 18. do 20. septembra, a predsjednik kluba očekuje finale protiv Partizana.

“Nadamo se finalu sa Partizanom, žrijeb nas je razdvojio da ne možemo da se sastanemo do tada. Dolazi nam sam vrh kada je regionalna košakra u pitanju. Radujemo se dobrom druženju i rezultatima sa ekipama iz regiona, a zašto da ne pokušamo i da osvojimo ABA Superkup”, rekao je Bokan.

Zahvalio se i navijačima “Varvarima” koji su svih ovih godina bili uz ovaj klub i istakao da je klub bio u pregovorima oko povratka Danila Nikolića ali na kraju nisu došli do dogovora.

“Krećemo sa pet domaćih igrača i sa četvoricom mladih igrača koji su se priključila prvom timu. Pokušali smo da vratimo i Danila Nikolića ali nismo došli do dogovora na kraju. Ovo je skup sport, a cilj nam je da pokušamo da dovedemo što više domaćih igrača”, zaključio je Bokan.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards