“Znamo kvalitet protivnika, treba da zaboravimo Bitighajm”

Budućnost

BudućnostFoto: ZRKB /Dejan Starčević/

Rukometašice Budućnost Bemaksa u subotu će gostovati danskom Odenzeu u drugom kolu EHF Lige šampiona, a pred ovaj duel govrili su pivotkinja Andrijana Popović i desno krilo Anastasija Marsenić.

Obje ekipe doživjele su poraze u prvom kolu.

Budućnost je u Podgorici izgubila od Bitighajma (27:22), dok je danski predstavnik poražen na gostovanju CSM Bukureštu (28:24).

“Odenze je sjajna ekipa i sigurno nas čeka težak meč. U oba pravca su dobre i moramo dati mnogo više nego u prvom meču. Znamo šta nas čeka, kakav kvalitet ima protivnik. Treba da zaboravimo šta se desilo u prvom kolu, da idemo dalje i da damo svoj maksimum, da se borimo jedna za drugu, da budemo kao pravi tim”, rekla je Popović.

Desno krilo Budućnosti Anastasija Marsenić očekuje težak meč u Danskoj i napominje da je Odenese bolja ekipa od Bitighajma.

“Odenze je dobra ekipa, odlično pokrivena, koja je izuzetzna u tranziciji. To je skandinavski stil, one su konstantno i naprijed i nazad”, rekla je Marsenić.

Ona je naglasila da Odenze ima devet igračica različitih profila na poziciji bekova što će biti njihova glavna opasnost.

“Tu će nam biti najveći fokus. Nije bio dobar u prvom meču, u Odenzeu mora biti bolji jer je danski tim mnogo bolja ekipa”, rekla je Marsenić.

Utakmica u Danskoj na programu je u subotu od 18 časova.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards