Znao sam da će se moj niz završiti…

ferstapen

ferstapenFOTO: REUTERS/Andy Chua

Aktuelni šampion Formule 1 Maks Ferstapen nije pobijedio u Singapuru, što je prvi put nakon deset vezanih pobjeda koje je ostvario ove sezone.

Karlos Sainz napravio je veliki korak proteklog vikenda osvojivši pol poziciju, a nakon toga i glavnu trku za Veliku nagradu Singapura i time okončao dominantan niz Red Bul ekipe.

Maks Ferstapen je nakon oborenog rekorda Ajrtona Sene sa devet vezanih pobjeda u šampionatu Formule 1 nagovještavao da je Marina Bej staza koja ne odgovara Red Bulu, a svoje iskustvo u kvalifikacijama opisao je kao šokantno. Na kraju je vikend završio kao petoplasirani.

„Znao sam da će ovaj dan doći za mene tako da sam apsolutno OK sa time. Sve mora da bude savršeno. Svi uvijek pričaju kako smo dominantni i kako nam je lako. Ali nikada nije lako. Ima mnogo detalja koje treba da postavimo kako treba i ovaj vikend je pokazao da nismo uradili stvari kako treba i onda ti se ovo desi.“ rekao je Ferstapen.

Šef tima Kristijan Horner je rekao da je ovo bilo nezamislivo ostvarenje. Red Bul je imao 15 uzastopnih pobeda.

„Nikada to nismo očekivali. Ima još osam trka. Postavljate mi pitanja još od Džede, a to što imamo 15 uzastopnih pobjeda nije nam bilo ni u najluđim zamislima.“

PROČITAJTE I OVO:

Prethodni tekstABA SUPERKUP: SC Derbi ide u polufinale, čeka ih Budućnost

Author: Ethan Edwards