Zvao me je i Željko Obradović

Božić

BožićFoto: ABA liga

Hrvatski košarkaš Luka Božić nakon potpisivanja novog ugovora sa Zadrom u razgovoru za Meridian Sport potvrdio je da je prije ove odluke dobio poziv i trenera Partizana Željka Obradovića.

Hrvatski košarkaš osovojio je MVP nagradu ove sezone, ostavivši iza sebe košarkaše Crvene zvezde Meridianbet i Partizana, Fakunda Kampaca i Matjasa Lesora.

Iako je imao veliki broj ponuda posle još jedne odlične sezone ističe da je ostao zbog trenera Danijela Jusupa.

“Najveći razlog mog ostanka je taj što mogu još puno da naučim od trenera Jusupa, kao i to što moja priča sa Zadrom nije završena, lijepo se osjećam tamo. Bilo je finansijski puno jačih ponuda, čak i iz Azije, međutim odlučio sam se za Zadar, jer uz ranije navedene razloge, ABA liga je svake godine sve kvalitetnija i mislim da imam jako puno prostora za napredak u ovom timu”, rekao je Božić za Meridian Sport.

Hrvatski košarkaš ne krije da je dobio poziv čak i od trenera Partizana.

“Željko Obradović me zvao preko telefona, popričali smo, ali to je sve što imam reći na tu temu“, rekao je Božić.

Krilni centar vjeruje da su navijači Zadra zadovoljni zbog njegove odluke.

“Trener Jusup je najzaslužniji za moju odluku, svakih par dana smo bili u kontaktu i jako puno je napravio za mene, tako da sam odlučio da ostanem. Nema mnogo ljudi moj broj, ali vjerujem da su navijači Zadra zadovoljni mojim ostankom, barem se nadam”, rekao je Božić kroz smeh.

U prethodnoj sezoni po utakmici je bilježio 22 poena, 9,8 skokova i 6,4 asistencije uz prosečan indeks od 32,6.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards