Zvezda je jedan od najvećih klubova u Evropi

In Bon Hvang

In Bon Hvangfoto: CZV

Reprezentativac Južne Koreje In Bon Hvang je potisao ćetvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i to naskuplje pojačanje u istoriji kluba.

Na zvaničnom predstavljanju Hvang je izjavio :

” Liga šampiona je veliki razlog zbog koga sam ovdje, jer svi želimo da igramo u najboljem klupskom takmičenju na svijetu.
Više sam nego spreman da igram u Zvezdi, sa mojim saigračima, da se predstavim navijačima. Nema lake grupe u Ligi šampiona.Imamo dobar tim i uzbuđen sam što ću igrati protiv velikih evropskih klubova, kao što je Mančester siti. Radujem se toj utakmici, a ne plašimo se nikog.Mislim da možemo da pobijedimo bilo koga u našoj grupi”

On je dodao da igranje u velikom klubu donosi i pritisak ali on je spreman da se nosi sa tim, kao i da je spreman da igra na više pozicija :

“U sredini mi je svejedno gde igram, da li je to ofanzivnije, defanzivnije, centralno ili možda i bočno. Gde god me trener stavi da igram,daću sve od sebe, ako budem trebao i da branim, nema problema.”

Hvang je istakao da je spreman da se prilagodi saigračina i klubu, a poznaje i Zvezdinu istoriju:

“Znam da je Zvezda, ne samo najveći klub u Srbiji, već i jedan od najvećih u Evropi. Reč je o klubu koji je osvojio Ligu šampiona 1991. godine, a time ne mogu mnogi u Evropi da se pohvali. Tako da, smatram da novi igrači moraju da budu svesni gde dolaze,da radimo još više i da pokušamo da ponovimo velike klupske uspehe. Verujem da će u budućnosti biti još bolje, a mislim da mogu da pomognem u tome.”

Author: Ethan Edwards